Wil je alvast beginnen? Meld je hier aan voor gratis emails met leuke informatie.

Ben jij in de 5e dimensie?

Bewustzijn is alles wat je NU kan ervaren. Het is met dit bewustzijn hoe jij jezelf, de ander en de wereld om je heen waarneemt . Het is de liefde die je nu ervaart voor je partner, de emotie die je voelt als je je kind ziet lachen, de smaak die je nu ervaart van perziken, de sensatie die jij als een genadeloos kloppende tandpijn ervaart of het bittere besef dat het leven eindig is. Zodra jij in een ander bewustzijn zit, verandert dat beeld van jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Herken je het dit? Iemand zegt tegen jou: “Ik vind jou zo een mooi mens”. Jij denkt vervolgens: “Nou dat ziet ze vast niet goed, ze moest eens weten er is zoveel niet mooi aan mij”. En dan 2 jaar later kom je tot de conclusie dat die persoon gelijk had, maar jij kon het toen het gezegd werd nog niet zien, voelen of horen. Je was je nog niet bewust van je eigen gedrag en gevoel op dat gebied. Je zat nog in het ‘ego-bewustzijn’ waar jij jezelf diende te beschermen tegen oude pijn. Nu jij je daar bewust van bent, durf je het los te laten en kom je in een nieuw bewustzijn waar je anders naar jezelf kijkt.

En zo gaat dat met alles. Als je pijn hebt en je wil jezelf ertegen beschermen dan ben je nog in het bewustzijn waar jij je identificeert met de pijn. Op zo’n moment blijft de pijn jij en jij blijft de pijn.
Totdat je snapt dat je ook in een bewustzijn kan zitten waar de pijn niet bestaat, De kunst is dan om te transformeren naar dat nieuwe bewustzijn. Dat begint met herkennen, erkennen voordat je ernaar kunt handelen.  Het is zelfs zo dat we geneigd zijn vast te houden aan het bewustzijn wat we hebben. Dat kost immers geen energie en dat is ‘veilig’. Bij iets nieuws komt er vanuit een ego-bewustzijn eerst ‘judge, doubt and fear’. Daarom transformeren we in eerste instantie niet naar een nieuw of ander bewustzijn. Zelfs als je diep van binnen al weet dat wat je ziet of hoort wel beter voor je is, je kan het zelf nog niet zien of toegeven.

Zo kan dat ook met deze tip werken. Als deze tip je aanspreekt om verder te lezen dan zou je kunnen constateren dat je in dit bewustzijn begrijpt, voelt en weet wat de boodschap is. Het zou zelfs de conclusie kunnen zijn dat je in hetzelfde bewustzijn zit waar ik nu ook ben. We zitten op dezelfde golflengte. Energetisch hebben we dezelfde trillingsfrequentie. Het kan ook zo zijn, dat deze tip je ‘wakker’ maakt. Alsof er door wat er geschreven is bij jou een belletje gaat rinkelen en je ineens als een observant naar jezelf en je eigen gedrag kijkt. Zo’n ‘aha’-beleving. Dan word jij je bewust van een proces waar jij  inzit en pas dan kun je ook pas iets transformeren zonder dat het ego-bewustzijn in de weg zit.

 

Ego-bewustzijn
Wanneer je in het ego-bewustzijn zit dan heeft ons ego de regie over ons leven. Ons ego denkt in goed en slecht, het is altijd aan het oordelen en vergelijken, altijd naar BUITEN gericht op wat anderen hebben, wat anderen doen, wat anderen zeggen etc. Ons ego is bang, bang om er niet bij te horen, om afgewezen te worden, om alleen te zijn, bang om het niet goed genoeg te doen en meer. Onder veel dingen die we doen zit een angst.
Ook kan ons ego niet in het heden leven, het is altijd bezig met het verleden of met de toekomst, daardoor “lijden” we onnodig. We hebben ons soms zo geïdentificeerd met het verhaal van ons verleden, omdat we bijvoorbeeld een nare jeugd hebben gehad of omdat er andere vervelende dingen zijn gebeurd in ons leven, dat we ons daar nog steeds “slachtoffer” van voelen. We identificeren ons er nog steeds mee.
Ons ego is ook heel erg op de toekomst gericht, met allerlei mogelijke rampscenario’s die nog zouden kunnen gebeuren of must-do’s om erbij te blijven horen.  Ook dan ben je aan het lijden op dit moment, over iets wat mogelijk zou kunnen gebeuren of je maakt je bezorgd of het wel gaat lukken. Een soort vermoeiende prestatiekramp!

Wakker worden met Tante Toos en suiker
Een mooi voorbeeld van een bewustzijn shift is het verhaal van onze lieve Tante Toos van bijna 90 jaar. Zij zegt altijd: “suiker is goed voor de spieren”. Zij neemt sinds de oorlog is afgelopen maximaal 1 bon bon/snoepje of koekje per dag. Meer mochten ze niet en hadden ze niet dus dat is haar gewoonte nu. En ze neemt een klein beetje suiker in haar koffie. Verder eet ze gezond, is ze dankbaar voor alles wat ze meemaakt en geniet ze van het leven. Toen ik zei dat mijn kinderen geen suiker meer kregen, schoot ze in eerste instantie meteen in ‘judge’. “Nou dat vind ik niet nodig. Het is toch lekker voor de kinderen en suiker is goed voor de spieren hoor!” Ik gaf aan dat ik haar begreep, maar dat dit vroeger na de oorlog tegen iedereen gezegd was, omdat de mensen na de hongerwinter moesten aankomen en aansterken. De instanties haalden de goede voedingsstoffen uit het voedsel en suiker kwam ervoor in de plaats. Het zit tegenwoordig nog steeds in brood, beleg en noem maar op. Dus ze krijgen veel te veel binnen wat op de lange termijn slecht is.
Tante Toos kon er echter nog even niets mee. Ze legde het naast haar neer. Vervolgens hoorde ze in een televisieprogramma dat we teveel suiker tot ons krijgen en dat dit slecht voor je is. En las ze erover in de krant en ze kreeg bij mij agavesiroop in haar koffie in plaats van suiker. Langzaam aan druppelde het in haar bewustzijn en kon ze anders kijken en denken over suiker.
Nu weet ze dat kinderen veel meer suiker binnenkrijgen dan zij in haar leven bij elkaar heeft genomen en dat dit het belastend is voor hun gezondheid. Sterker nog, ze vertelt het aan haar vriendinnen en buren die in eerste instantie hetzelfde reageren als zij deed :).

De vacuvin

De marketing maakt daar ook gebruik van. Ze weten dat je onbewuste minimaal 8x iets gezien of gehoord moet hebben voordat het je bewustzijn insijpelt. Dus hoor en zie jij regelmatig reclames en advertenties langskomen, word jij regelmatig onder de oppervlakte al bekend gemaakt met iets nieuws zonder dat je er bewust van bent. En zo kan het zijn dat jij ineens ook de vacuvin (een plastic kurk die de fles vacuüm trekt) hebt aangeschaft, terwijl je niet eens wijn drinkt 🙂

Hoe bewuster we zijn van ons onbewuste, hoe meer we bewust zijn van onze keuzes en beschermende ego-bewustzijn, hoe sneller en makkelijker je dus kunt transformeren naar een nieuw bewustzijn waar het misschien wel beter en gezonder is.

Vandaar dat we met de Body & Mind Reset methode ook werken met jouw onbewuste. Daar vinden de transformaties namelijk supersnel plaats en maakt jouw onbewuste weerstand geen kans. Zo kun jij dus snel en makkelijk in een nieuw bewustzijn terechtkomen waar het makkelijker, leuker, gezonder, beter is voor je.
Want in een nieuw bewustzijn zie je de dingen echt anders.

SPLIT en 24 persoonlijkheden
De film SPLIT toont aan dat een mens zich echt anders voelt, gedraagt en er zelfs uitziet in een ander bewustzijn. Onderzoeken van mensen met een persoonlijkheidsstoornis tonen ook aan dat wanneer mensen wisselen van persoonlijkheid, dus iets anders geloven over zichzelf, ze letterlijk anders zijn. Op het moment dat ze wisselen van persoonlijkheid zijn ze zich bijna alleen nog van die persoonlijkheid bewust. In de film Split heeft Kevin 23 persoonlijkheden en de 24ste komt naar buiten. In de film zie je Kevin elke keer wisselen van persoonlijkheid. In sommige persoonlijkheden verandert zelfs zijn kleur ogen, zijn lichaamsbouw en zijn stem. En ook dat blijkt in het echt te kunnen. In een persoonlijkheid zit hij steeds in een ander bewustzijn. Hij maakt letterlijk steeds een shift in ‘awareness’ door. Hij is zich slechts bewust van de persoon die hij op dat moment ervaart. Nu zijn dit wel beschermingsmechanismen maar het geeft alles aan over de gevolgen van het bewustzijn waar je in zit.

A beautiful broken brain
In de documentaire: ‘A Beautiful broken brain’ op Netflix zie je hoe een jonge vrouw, nadat ze hersenschade op heeft gelopen, zichzelf opnieuw ontmoet. Omdat haar hersenen beschadigd zijn is alles wat eerst haar persoonlijkheid maakte nu niet meer vanzelfsprekend. Ze gaat op reis in haar brein om te ontdekken wat er van haar eerdere ‘zijn’ nu nog over is gebleven. Zij loopt op straat en ziet ineens met een oog allemaal kleuren van de regenboog terwijl ze met haar andere oog waarneemt zoals ze altijd deed. Ze vraagt zichzelf af wat dan de werkelijkheid is? In het bewustzijn waar ze namelijk dan is, is dit de werkelijkheid die ze waarneemt. Als iemand aan haar zou vragen: Hoe ziet de wereld eruit? Dan zou ze met dit nieuwe bewustzijn de kleurrijke beschrijving geven. Terwijl iemand met een ander bewustzijn een hele andere beschrijving zou geven. Wat is dus waar?Dat wordt dus bepaald door jouw bewustzijn!!  Echt een prachtige documentaire en een aanrader.

Conclusie: Jouw bewustzijn bepaalt de wereld die jij waarneemt. Totdat je dat bewustzijn bereid bent los te laten. Dan maak je een shift naar een nieuw bewustzijn waar dan weer alles waar is. Je stapt als het ware in een nieuwe dimensie. We bewegen van het 3 dimensionale bewustzijn (onbewust), naar het 4 dimensionale bewustzijn (de overgang), naar het 5 dimensionale bewustzijn (5D). In 5 D zijn we bewust en zijn we ontwaakt, oftewel wakker.

Ben jij in de 5e dimensie?
In de 5e dimensie realiseer jij je dat je niet je ego bent. Jouw ego neemt je niet meer over. Je weet hoe het ego werkt en je hebt al behoorlijk wat van jezelf onder ogen gezien.
Oftewel er is bewustzijn gekomen in jouw gedachtenpatronen. Je leeft steeds vaker in je ‘zijnstoestand’. Je leeft grotendeels in het hier en nu. Je kijkt wel vooruit uiteraard, waar je naar toe wilt bewegen, maar je laat dat meer ontstaan. Je leeft vanuit je gevoel en bekijkt per dag wat er op je pad komt. Jouw beslissingen zijn veel minder met het hoofd bedacht. Je beweegt meer met het ritme van het LEVEN mee, met de “flow” van het leven. Je vertrouwt erop dat de juiste mensen of dingen wel verschijnen als het nodig is, je gaat veel meer vanuit een diepe ontspanning leven in plaats van dat je heel dwangmatig controle over situaties probeert te houden. Je ervaart heel sterk dat je onderdeel bent van een veel groter geheel. Je voelt een diepe liefde voor alles. En ook al ervaar je bepaalde mensen of situaties soms als een uitdaging, je hebt er minder last van, omdat je veel dichter bij jezelf kunt blijven. Vaak herken je ook de spiegel die anderen je voorhouden en schiet je niet meer in een oordeel over de ander. Je leert er iets van over jezelf of je ziet dat het iets van de ander is en laat het daar. Met situaties is het precies hetzelfde; je herkent meestal al vrij snel de les die er voor je in verborgen zit en ziet de “obstakels” die op je weg komen als uitdagingen of groeimomenten.

Doordat je zo met je zielsbewustzijn in verbinding staat ervaar je diep van binnen een grote vrede en rust. Heel anders dan het egobewustzijn dat voortdurend ontevreden en onrustig is en denkt dat er altijd nog iets moet komen of gebeuren voordat je gelukkig kunt zijn. Dat is dan ook wel even zo, maar die tevredenheid of rust is maar van korte duur en dan moet er weer wat nieuws komen of gebeuren om ditzelfde effect te krijgen.
Wanneer je een goede zielsverbinding hebt, dan ervaar je  intense dankbaarheid voor wat je allemaal WEL hebt. Je bent veel minder gericht op wat er NIET is, je bent gericht op wat er WEL is. Wanneer je meer aanwezig bent, zul je ook merken dat je veel meer vanuit je hart naar dingen of andere mensen gaat kijken, veel meer met mededogen. Je realiseert je dat  bepaalde negatieve zaken of mensen een hele lage vibratie uitzenden. Je voelt dat het jou ook naar beneden trekt en gunt jezelf de ruimte om hier afstand van te nemen, omdat je ook meer mededogen en begrip voor jezelf hebt (zelfliefde).

Awakening (ontwaken).
Omdat we de gewoonte hebben om ons te concentreren op gedachten en om geluk buiten onszelf te zoeken, zijn we ons niet vaak bewust van wie we zijn en wat we doen en of dat het beste uit onszelf haalt, of dat we nog dichtbij onszelf zijn.
Ontwaken is een wakker bewustzijn wat leidt tot een bevrijding van onze ‘geïdentificeerde ik’ naar een vrije ‘ik’, van denken naar ‘zijn’. Dit leidt tot ons vermogen om te leven vanuit vrijheid, welzijn en liefdevolle verbinding. 
Ontwaken begint niet door ons geloofssysteem te veranderen of onze externe omstandigheden te verbeteren. Ontwaken begint met het verschuiven van de manier waarop we het deden, voelden en dachten, wat in eerste instantie onwetendheid en verwarring creëert. Als het ware de observant zijn van je oude ik. Het gevoel van ‘zijn’ ipv denken is vergelijkbaar met in een flow zijn, in synchroniciteit zijn met de stroom van het leven, verliefd zijn. Het leeft zo volledig in het nu dat je ‘jezelf vergeet’.

Je kunt jezelf trainen om te ‘ontwaken of in de 5e dimensie te stappen’. Onderstaande tips helpen je daarbij om de poort te openen naar het onbewuste en dus een nieuw bewustzijn.

1) Mediteer
Hoe meer jij je brein in een staat van rust en ontspanning kunt krijgen, hoe beter jij naar binnen kunt keren, daar waar je onbewuste is en waar jij observant kunt zijn van jezelf. Ik heb daartoe speciaal meditaties met binaural beats ontwikkeld. Deze ‘beats’ zorgen ervoor dat jouw hersenen als vanzelf in de juiste golven terecht komen, zelfs als je ondertussen afgeleid bent. Deze zijn gratis te downloaden op mijn website.

 

2) Neem genoeg tijd om te ontspannen
Als je maar doorgaat vanuit de ‘prestatiekramp’ dan ont-moet jij jezelf letterlijk nooit en blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen.
Gun jezelf wat time-outs op een dag en zoom even uit op waar je mee bezig bent, zodat jij kunt inzoomen naar binnen. In stilte zul jij jezelf opnieuw tegenkomen….En dat is waardevol voor je kwaliteit van leven. Elke vorm van ontspanning is goed: even een wandeling in de natuur, een saunabezoek, sporten, een massage. maar ook juist in de vlammen staren en even helemaal niets doen is bijzonder effectief gebleken.

 

3) Visualiseer
Visualisaties zetten de sluizen van je geest open. We bouwen met andere woorden een brug tussen de twee bewustzijnsfases. Tijdens visualisatie kunnen we ook de oude pijnen, gedachten en patronen leren loslaten, om ze vervolgens te kunnen corrigeren. Wie met het onderbewuste leert werken, krijgt de kans zijn eigen verhaal te (her)schrijven.

 

4) Diep slapen
Slapen doen we allemaal, maar niet iedereen slaapt goed. Hoe vaak vinden we onszelf in bed, onstilbaar nadenkend over wat nog moet gebeuren. Of oude gedachten en angsten komen ongevraagd weer oprakelen. We zitten kortom in het verleden, of in de toekomst. Een jammer gevolg van een maatschappij die ons doet wantrouwen en twijfelen. Het moment van slaap vatten, en in die tussenstaat verkeren, voelt echter bijzonder vredig aan. Problemen vervagen, de volumeknop van onze gedachten gaat omlaag, je fysieke lichaam ontspant. Wanneer je dan effectief slaapt, valt jouw bewustzijn in jouw eigen diepe vijver van het onderbewuste. Maak die duik dus zo aangenaam of sierlijk mogelijk. Het werken aan diepe slaap en dromen doen je bewustzijn en onderbewustzijn integreren.

5) Rituelen
Rituelen werken omdat jouw onderbewuste ontvangbaar is voor symbolen, sjablonen en patronen. Het is de taal die ons onderbewuste spreekt. Je kunt op allerlei verschillende manieren een ritueel hebben met verschillende betekenissen en omvang. Hierdoor sta je even stil, ben je even bewust van je focus en zet je de poort open naar het onbewuste. Zo kan een artiest voordat hij het podium betreedt eerst de handen 3 x wassen, een kruisje op de borst slaan en altijd een kaarsje willen branden. Mijn moeder brandt in elke stad waar ze is op vakantie een kaarsje waarmee ze haar overleden dierbaren herdenkt en zelf heb ik een heel ochtendritueel: Ik begin met de dagelijkse oefeningen, vervolgens doe ik iets aan beweging en uit ik mijn dankbaarheid. Het kan dus op allerlei manieren en het is erg persoonlijk. Wat is jouw ritueel?

6) Wees Mindful
Hoe meer jij doet met aandacht, hoe minder je je zorgen maakt over de toekomst of leeft op ervaringen uit het verleden.
Mindful betekent met aandacht een activiteit uitvoeren. Monotasken dus ipv multitasken. Heel eenvoudig kun je een paar momenten per dag jezelf daarin trainen. Bijvoorbeeld als je eet. Neem de voeding in je mond en blijf met je aandacht op wat je in je mond hebt; wat voel je?, wat proef je?, hoe is de structuur?, hoe is de smaak? enz. Zo kun je ook je bewust worden van je voeten op de grond, je billen op het zitvlak enz…Doe dit een paar keer per dag, dan train je je aandachtsspier en blijf je makkelijker in het NU. In het NU is geen bewustzijn van pijn of narigheid en zit je continue in de 5e dimensie.

7) Doe de dagelijkse energie-oefeningen
Uit de energetische geneeskunde zijn er specifieke drukpunten die jou zelfbewustzijn versterken. In dit filmpje laat ik zien hoe je dat kunt doen. Nog geen 5 minuten per dag! Geniet van de weg ernaartoe.

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb. Mocht je vragen hebben mocht je zelf een aanvulling hebben, tips? Deel ze alsjeblieft hieronder en als je denkt dat anderen er baat kunnen hebben, deel dan deze informatie! Dankjewel!

Heb jij mijn boek HEEL al besteld? Hierin lees je alles over je zelfhelend vermogen, hoe je emoties kunt herkennen, erkennen en ernaar kunt handelen, hoe je met de BMR-technieken jezelf een reset kunt geven. Kortom een investering voor de rest van je leven, voor jou en je dierbaren!

Wil je meer weten? Luister dan de super inspirerende podcasts voor meer gezondheid en geluk!
Wil je meer ontspannen? Geniet dan van de bijzondere Binaural Beats Meditaties, waardoor jij zelfs zonder er voor te moeten gaan zitten/liggen al je brein in de juiste helende frequentie zet.
Wil je een event bijwonen? Kijk dan of er iets voor je bijzit in de live agenda.

Wil jij jezelf bevrijden van onbewuste destructieve programma’s: Boek dan een BMR-one-session-coaching

 

3 reacties op “Ben jij in de 5e dimensie?”

  1. Mooie blog, Vilna! En fijn om te lezen en me te realiseren dat ik blijkbaar steeds meer in de 5e dimensie leef.
    Liefs, Anita

  2. Dankjewel Vilna voor deze inspirerende tekst. Wat jij doet / zegt / laat zien, betekent zo veel voor me. Mijn hart maakt een vreugdesprongetje dat je dit op deze heldere manier deelt met iedereen. Super, ga zo door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Live agenda

Gegevens

Vilna Management

management@vilna.nl
www.vilna.nl

Vilna draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders