fbpx

BMR®-Lifemaster Professional

Er wordt veel gecoacht in Nederland, maar snel en direct resultaat boeken is echt een vak apart. Hiervoor zijn essentiële kennis, vaardigheden en tools nodig om waardevol en onderscheidend te kunnen zijn. Wanneer jij je lifemaster-practitioner en master in huis hebt is het tijd om de brug te slaan naar de praktijk. Na de opleiding tot lifemaster-professional heb jij alle praktijkervaring in huis die je nodig hebt om mensen professioneel 1-op-1 te begeleiden. Het is een boeiende praktijkgerichte opleiding. Je gaat aan de slag met de BMR® technieken. Je ervaart en word je bewust van hoe jij je jezelf profileert als lifemaster-professional en hoe jij je beïnvloeding-vaardigheden resultaatgericht en efficiënt inzet. Het is dé manier om de opgedane kennis van de BMR®-methode en de practitioner en Master te vertalen naar praktijksituaties.

Al het tot nu toe geleerde wordt vertaald naar de dagelijkse praktijk. Casuïstiek maakt de theorie en de oefeningen inzichtelijk en leert jou hoe je het in de dagelijkse praktijk kunt inzetten. In de lessen ga je actief aan de slag met de BMR®-oefeningen en het verdiepen van de BMR®-technieken. Oefenen, oefenen, oefenen en eigen maken van de technieken samen met jouw onderscheidende manier om jezelf te profileren staan centraal.

Lestijden
Deze opleiding bestaat uit 4 modules van 2 aaneengesloten lesdagen en een examenopdracht. Totale studiebelasting is ca. 10 uur per week, incl. het begeleiden van mensen met een hulpvraag.

Eén module bestaat uit 2 lesdagen. De lesdagen zijn over het algemeen op een vrijdag, zaterdag en/of zondag van 10.00 – 16.00 uur. Je mag 1 lesdag missen. In uitzonderlijke gevallen kan gekeken worden om een les in te halen op een ander moment in een andere groep.

Examen
Het examen bestaat uit een praktijkdeel, een theoretisch deel en een scriptie met daarin een door jou gekozen specialisatie, de verslagen van je eigen ontwikkeling en de oefensessies met je oefencliënten. 1 maand na de laatste lesdag vindt het examen plaats. ‘s Ochtends heb je je theorie-examen, in de middag je praktijkexamen. Je scriptie mag je tot 3 maanden na de laatste lesdag inleveren.

Praktijkexamen
Tijdens de opleiding oefen je 16 uur met oefencliënten. Op de examendag zelf pas je one-session-coaching toe in een 1-op-1 situatie bij een toegewezen oefencliënt.

Theorie examen
Het examen bestaat uit 40 vragen, waarvan 35 multiple choice vragen (over de theorie, boeken en reader) en 5 open vragen (waaronder casuïstiek). Er zijn 3 boeken die je studerend leest (Heel, Uw brein als medicijn, De tijger ontwaakt) en de syllabus lees je studerend. Van de rest van de verplichte boeken lees je de hoofdlijnen en de basisprincipes. Je dient minimaal 70% goed te hebben om te slagen.

Scriptie: Persoonlijk profiel 
Je sluit de opleiding af met een scriptie bestaande uit:

  • Een opgesteld persoonlijk profiel waarin jij verslag legt van jouw ontwikkeling.
  • Een kort verslag van 3 boeken.
  • Tijdens de opleiding werk je 16 uur met oefen cliënten en maakt daarvan een opbouwend verslag (na elke keer geef je aan wat je gedaan hebt, wat er beter kon en hoe je dat denkt aan te gaan pakken).

Uiteraard verkrijg je na het behalen van dit examen een officieel BMR®-deskundige certificaat. Wil je inhoudelijk weten hoe het studieprogramma eruitziet? Klik dan hier.

Investering
Cursusgeld: €2495,- BTW vrij, inclusief studiemateriaal, examen, certificaat en lunch/koffie/thee/versnaperingen. Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen (informeer naar de mogelijkheden).

Locatie
Het prachtige Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77A, Den Haag.

Vilna draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches