Wil je alvast beginnen? Meld je hier aan voor gratis emails met leuke informatie.

Covid-19 vaccinatie en/of leefstijlvaccinatie?

Op dit moment staat iedereen ‘noodgedwongen’ voor de keuze om zich wel/niet te laten vaccineren om resistent te worden tegen het Covid-19 virus.
Gek eigenlijk als jij je realiseert dat je leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend en zo voorspelbaar is als je eerst dacht?
Dat roept bewust of onbewust angstgevoelens op. En die angst brengt ons in ons reptielenbrein waar het ontbreekt aan  ‘lange-termijn-gedachtes’ en relativering. Met als gevolg dat we ons denken te moeten beschermen tegen een kracht van de natuur, een virus. En masse vaccineren lijkt dan de oplossing! Hopende dat daarmee het leven weer wordt zoals het was en onze angst verdwijnt. Om vervolgens weer te denken dat we controle hebben over ons leven.

Maar is dat zo?

Want diezelfde kracht, een virus, is al eeuwenoud.Virussen worden overal aangetroffen waar zich leven bevindt en bestaan waarschijnlijk al sinds de eerste cellen zich ontwikkelden.
Virussen zijn, van generatie op generatie, onderhevig aan genetische verandering en ondergaan evolutie. Eigenlijk weten we al best veel over virussen en tegelijkertijd ook nog heel weinig, omdat ze geen fossiele resten achterlaten. In ieder geval zijn er altijd organismen die een bedreiging zullen zijn, bedoeld om het natuurlijk evenwicht in balans te houden. Je zou kunnen zeggen dat de natuur het zelf allemaal prima regelt. Als er een teveel is, dan regelt de natuur dat er weer diersoorten verdwijnen. Ook wij zijn diersoorten en gewoonweg met ‘teveel’!
Elk diersoort zelf op aarde weet precies wanneer ze moeten stoppen met voorplanten als er een teveel is om die balans te behouden……behalve wij, de mensachtigen!

Wij lijken compleet uit verbinding te zijn met de natuur en de wetten daarvan. We lijken ons verheven te voelen boven alle andere diersoorten en de natuur. Vanaf het moment dat we bovenaan de voedselketen zijn komen te staan is er onbewust ook een gevoel van macht en onschendbaarheid ingeslopen. Alsof wij beter zijn dan de rest en sterker, onoverwinnelijk zelfs! Terwijl dat juist ertoe heeft bijgedragen dat het natuurlijk evenwicht is verstoord en we nu veel te weinig wildernis hebben en te veel mensachtigen. In de documentaire van David Attenborough op Netflix ‘Life on a planet’ (echt een must-see!) wordt dat maar al te duidelijk in beeld gebracht.

Dus niets is minder waar. Toen ik 3 jaar geleden met mijn gezin op vakantie was in Australië werd dat feit nog maar weer eens goed onder de neus gewreven en de komst van Corona zet die gedachte weer in een versnelling. In Australië sta je namelijk niet bovenaan de voedselketen. Je kunt niet zomaar in elke zee zwemmen, in grasvelden, tuinen en in huizen kunnen giftige slangen aanwezig zijn, krokodillen liggen op de loer en een ‘thunnelwebspider’ is de dodelijkste spin die je ‘s ochtends in je schoen kunt aantreffen als je deze buiten hebt laten staan. Het bij effect is dat je meer respect hebt voor de wetten van de natuur en dat je bewuster en gezonder leeft.
We hebben elkaar hard nodig, dienen respect te hebben voor elkaar en elkaar in evenwicht te houden, althans dat was ooit het systeem, ook voor ons.

Door de industrialisatie zijn we verwijderd geraakt van dit evenwicht. Onze prestatiegerichte ‘hebzucht’, die ons genotssysteem in ons reptielenbrein steeds weer prikkelt, heeft het overgenomen. Dat samen met de afhankelijkheid van geld waardoor we op een andere manier moesten ‘overleven’ dan toen we nog jagers en vissers waren. Nu zitten we in een fuik waarin we geld nodig hebben om te overleven. En dan nog onze voortplantingsdrift, welke ertoe heeft ertoe geleid dat we met teveel mensen wonen op een aardbol waardoor de wildernis, die ons evenwicht beschermt, verdwijnt. En dat alles maakt dat we verwijderd zijn geraakt van alles wat ons in balans houdt. We zijn meer bezig zijn met spullen dan met elkaar en de natuur. We worden meer gestresst en zieker en nog steeds zetten we geen vraagtekens bij onze leefstijl en of onze manier van leven wel goed is op de lange termijn! Time for a change?

En toen kwam Corona!
Zoals gezegd, de natuur net zoals jouw lichaam, wil altijd balans. Als je terug kijkt in de geschiedenis zijn er best al wat ‘ziektes’ voorbij gekomen die vele doden hebben veroorzaakt voor hele bevolkingsgroepen/landen:

 • Pest – van de 14e tot de 19e eeuw
 • Tuberculose – nog steeds een van de tien meest voorkomende doodsoorzaken
 • Russische griep (1889-1890)
 • Spaanse griep (1918-1920), verspreidde zich wereldwijd, en veroorzaakte 500 miljoen zieken en 20 tot 100 miljoen doden.
 • Aziatische griep (1957) met een miljoen doden.
 • Hongkonggriep (1968) met 700.000 doden.
 • Mexicaanse griep (van 11 juni 2009 tot augustus 2010) met ten minste 13.763 doden.

En nu dus de pandemie COVID-19.
Deze hebben allemaal op hun beurt ook iets bijgedragen aan het natuurlijk evenwicht. Hoe hard dat ook klinkt als je een familielid of dierbare kent die eraan is gestorven.

En is vaccinatie dan de oplossing? Of blijven we daarna weer doen wat we altijd hebben gedaan? En is dat wat werkt? Of maken we de aarde en onszelf daarmee juist kapot?

Wat als zo’n pandemie nou een gevolg is van onze eigen verwaarlozing en minachting van de wetten van de natuur, waarmee wij alles bruut verstoren? Wat als dit nou bedoeld is om ons wakker te maken, om de balans wat meer te herstellen en ons weer wat meer respect te laten krijgen voor de wereld en de natuur om ons heen? Wat nederiger! Wat als dat ons laat inzien dat juist het goed zorgen voor jezelf en de natuur het allerbelangrijkste is in plaats van ‘hebben’. Het brengt ons dan van ‘hebben’ naar zijn! Iets wat op de langere termijn veel meer rendeert.

Het is juist NU onze WAKE-UP-CALL en dus de tijd van verandering. De tijd waarin we weer mogen vertrouwen op onszelf en ons zelfhelende vermogens. De tijd om stil te staan bij wat werkt en wat anders moet. Tijd van verbinding met onszelf, onze omgeving en de natuur. Zodat we weer goed gaan zorgen voor dat waar we in harmonie mee dienen samen te leven. En ja, transformatie roept even weerstand op, maar dan is de vraag: Wat levert ons huidige gedrag ons op? zo ontzettend belangrijk en nodig om uit die weerstand te stappen en weer de lange termijn voor ogen te houden! In de documentaire Covid 19- the system. een prachtige docu waarin helder uiteen wordt gezet dat we met elkaar moeten veranderen willen we de transformatie bereiken die nodig is voor een gezondere en mooiere wereld. Een echte aanrader om ons bewustzijn te vergroten.

Hoe? Kies voor de leefstijlvaccinatie!
Begin eerst bij jezelf. Zorg voor een gezonde leefstijl! Ga jezelf weer helemaal lief hebben, respecteren en koesteren. Zorg goed voor jezelf en waardeer wat jouw mooie lichaam iedere dag weer voor jou doet. Hoe jouw cellen met die prachtige wijsheid iedere dag weer ongevraagd jouw vervuiling opruimen, in ieder geval alles eraan doen om dat voor elkaar te krijgen. Ga je te lang door met vervuilen en vernietigen dan is het niet zo gek dat je lichaam opgeeft. En eigenlijk werkt dat net zo als de aardbol, waar wij er 1 van hebben. Zodra jij waardering opbrengt voor dat wat ons in leven houdt, zullen we er beter voor gaan zorgen en andersom.

Begin en injecteer jezelf met gezondheid en geluk!
1) Doe iedere dag iets liefs voor jezelf, de ander en de natuur. Geef een compliment, help een ouder iemand met de boodschappen sjouwen als ze dat willen, neem wat vaker de fiets ipv de auto, koop minder plastic enz.

2) Zorg voor voldoende ontspanning om uit je repielenbrein blijven en stress te voorkomen. Gebruik hiervoor de GRATIS binaural beats meditaties, ga lekker een stuk wandelen, lees een goed boek of laat je masseren.

3) Eet iedere dag 500 gram groente en varieer. Vermijd pakjes en zakjes en geraffineerde suikers. Drink veel water. In dit GRATIS receptenboek staan veel gezonde en heerlijke recepten!

4) Beweeg waar je kan en wanneer je kan. Denk aan pilates, yoga, sporten, fietsen, wandelen enz.

5) Gun jezelf persoonlijke ontwikkeling. Hoe zelfbewuster jij bent, hoe bewuster je leeft in verbinding met jezelf, je omgeving en de natuur!

6) Dankbaarheid is een hele positieve energie die helend werkt. Wees iedere dag ergens dankbaar voor, iets kleins is al prima.

7) Geniet van al het moois wat je an doen om bij te dragen aan een mooiere wereld!

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb. Mocht je vragen of een aanvulling hebben, tips? Deel ze alsjeblieft hieronder en als je denkt dat anderen er baat kunnen hebben, deel dan deze informatie. Dankjewel!

Heb jij mijn boek HEEL al besteld? Hierin lees je alles over je zelfhelend vermogen, hoe je emoties kunt herkennen, erkennen en ernaar kunt handelen, hoe je met de BMR®-technieken jezelf een reset kunt geven. Kortom een investering voor de rest van je leven, voor jou en je dierbaren!

Wil je meer weten? Luister dan de super inspirerende podcasts voor meer gezondheid en geluk!
Wil je meer ontspannen? Geniet dan van de bijzondere Binaural Beats Meditaties, waardoor jij zelfs zonder er voor te moeten gaan zitten/liggen al je brein in de juiste helende frequentie zet.
Wil je een event bijwonen? Kijk dan of er iets voor je bijzit in de live agenda.

3 reacties op “Covid-19 vaccinatie en/of leefstijlvaccinatie?”

 1. Hi Vilna,

  Prachtig stuk! Maar zou jij kwetsbaren en ouderen ook adviseren op hun zelfhelend vermogen te vertrouwen of dan toch voor een vaccinatie gaan? Ik zelf vind dat een lastig dilemma.

  Groetjes!

  1. Hallo Bianca, het is inmiddels bijna één jaar geleden dat je die vraag stelde en ik kan volmondig zeggen dat het OOK voor ouderen zeer raadzaam is om deze mRNA covid prikken niet te nemen.
   Het beschermd hooguit een paar maanden is nu aangetoond, daarna kwamen er boosters.
   Ze voorkomen geen infectie, ziekte of transmissie, maar veel erger is de funeste werking van de zgn. Spike eiwitten, die door het ,,vaccin,, worden aangemaakt. Juist deze veroorzaken de ernstige aandoeningen en overlijdens. Bij jongeren zien we vaak myocarditis en sporters die plots dood neervallen.
   Het is ook gebleken dat het immuunsysteem onderdrukt wordt; het herkent geen andere ziekmakende virussen of bacteriën omdat de ( afweer ) T cellen niet goed werken. Hierdoor ontstaan er ineens heel veel kankergevallen.
   Dit alles verklaart ook de oversterfte die momenteel wereldwijd aan de gang is. Uiteraard is het volgens de overheid zeker niet het ,,vaccin,,
   Voor senioren zijn er alternatieve wegen, zoals het veilige en zeer goed werkende medicijn Ivermectine. ( Is via http://www.nederlandsgenootschapteleartsen.nl te bestellen bij ziekte.
   Helaas wordt dit huisartsen verboden voor te schrijven door onze overheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Live agenda

Gegevens

Vilna Management

management@vilna.nl
www.vilna.nl

Vilna draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders