fbpx

Hoe zet jij de kracht van taal in tijdens de Coronacrisis?

Elk woord, elke gedachte heeft een effect! Dat dit zo is merk ik extra in deze Coronacrisistijd. Er valt nogal wat over ons heen middels de media. Alleen al de woorden: “Een agressief en dodelijk virus”, hebben een effect op hoe jij je voelt.
Een gevoel van angst, van paniek misschien zelfs. In ieder geval wil je die ziekte niet krijgen met deze wetenschap, omdat in je hoofd het idee leeft dat je dan dood kan gaan. Een zin met vergaande gevolgen, want iedere keer als je een verhaal hoort wat dat idee versterkt, word je banger en raak je meer in paniek.

Woorden leggen ideeën neer in je brein. en vanuit daar ga jij iets voelen en je ernaar gedragen. Er ontstaat een collectief bewustzijn van angst als dit alsmaar wordt herhaald.
Wat als er de hele tijd in het nieuws was geweest: Onze tante van 94 kreeg Corona en overleefde het en iemand van 107 heeft het overleefd. De meeste mensen krijgen een milde vorm en net als iedere griepepidemie is ook dit niet meer dan dat. Waar zou dat in hebben geresulteerd? Minder mensen op de IC? Interessante theorie. Laten we dat even nader onderzoeken.

When they fire together, they wire together!
Oke….elk woord, elke gedachte heeft een effect. Letterlijk, zowel neurologisch als energetisch. Op het moment dat jij iets zegt, maken 2 neuronen (zenuwcellen) contact en leggen een paadje aan in je brein. If they fire together, they wire together! Dan is dat ineens een bestaand idee. En je brein is lui. en kiest automatisch het paadje wat al ligt, waardoor het sterker wordt. Het idee wordt bij herhaling sterker en sterker en slijt dieper in het brein, naar het onbewuste deel.
Neem bijvoorbeeld het verhaal van Sinterklaas. Dat was ooit slechts een idee, iemand die zei: “Er bestaat een oude man, met een mijter en een tabberd en hulppieten die ieder jaar cadeautjes komt brengen op 5 december, als jij lief bent”. Dat is dus nu als een paadje aanwezig in je brein. Vervolgens is er dan het Sinterklaasjournaal en mag je je schoen zetten en zingen we met elkaar liedjes en komt hij op school en is er de intocht enz….kortom het idee wordt bekrachtigd en voor je het weet heb jij in je brein een groot neuronenteam: SINTERKLAAS BESTAAT! En je ziet vervolgens wat je wil zien. Selfulfilling prophecy heet dat.
Nu dat waar is, ga jij je er ook naar gedragen. Je gedraagt je ‘liever’ dan anders, je zingt luidkeels bij de open haard of zelfs bij de verwarming als er geen open haard is, je zet je schoen en je maakt een verlanglijstje, omdat je mooie cadeautjes wil. Dat had je allemaal niet gedaan als je dat idee niet in je hoofd had gehad.  Stel je even voor: Als je dat idee niet had gehad en je zou die man voor het eerst zien? Dan zou je niet weten wat je ermee moest en je had meteen gezien dat de baard nep was en dat hij verkleed was. iemand die hier niet is opgevoed, en dat idee niet in zijn/haar hoofd heeft, kan zich niet voorstellen dat we echt dachten dat hij bestond. Kortom: een idee, een woord kan een kernovertuiging worden waar jij naar gaat leven. Het sluipt zo je onbewuste brein in. je denkt er niet meer over na. Het gaat er dus niet om of het echt waar is, je hebt het voor waar aangenomen en gelooft het. En dus maak je nu de daarbij behorende neurochemische reacties aan!

Het bijzondere effect van Placebo
Laten we ook even naar het Placebo en Nocebo effect gaan. Je kent het wel. een groep mensen met hoofdpijnklachten krijgt van de dokter een neppilletje. Er wordt bij verteld dat het pilletje de hoofdpijn weghaalt. En bij >75% van de mensen die daarin geloven is dat ook zo. Het idee is waar geworden in hun hoofd. Wat er tegen ze gezegd is, is voor waar aangenomen en zelf je fysiologie verandert daardoor.
Het nocebo-effect is ook een duidelijk voorbeeld van de kracht van taal. Je leest de bijsluiter of de dokter zegt dat het en zware weg zal worden. Jij neemt het idee voor waar aan en dus gebeurt het ook. Je wordt misselijk of krijgt uitslag, nadat je de bijsluiter las. Nocebo zijn dus de negatieve ideeën in je hoofd.

Je neemt onbewust energie van de ander over
Alles is energie. Jij bestaat uit cellen, atomen, moleculen. En deze zijn allemaal in beweging. In precies de juiste afstemming met andere cellen in je lichaam. En elke beweging heeft een trilling/frequentie. Elke cel heeft een trilling. Deze trilling wordt ondere andere beïnvloed door zaken van buitenaf, zoals ongezond eten, stress maar ook woorden en je eigen gedachten. Dus nu terug naar woorden: Elke keer als jij iets zegt of hoort, heeft dat ook een trilling een frequentie. Sommige woorden hebben een lage trilling en andere een hoge trilling. Hoe hoger hoe gezonder en beter voor je lichaam.
Bij een lage trilling, horen lagere emoties als angst, paniek, neerslachtig, boos enz…in deze blog vertel ik er meer over.

Dus als je woorden gebruikt of hoort als dood, zwaar, agressief, heftig, eng, bedreigend dan roept dat gevoel op als angst enz. En hoe meer mensen in die trilling zitten om ons heen, hoe meer je de onbewuste neiging hebt die frequentie over te pakken. Dit komt omdat we sociale dieren zijn en ons aanpassen om bij de groep te horen. Dan is overlevingskans nou eenmaal groter.

 

Paradoxaal
We hebben ten tijde van een virus heel veel aan een sterk immuunsysteem. Hoe sterker ons immuunsysteem, hoe gezonder jij blijft, hoe minimaal de symptomen blijven.
Nu er veel woorden met een lage frequentie over ons heen spoelen en er dus een collectief bewustzijn ontstaat van angst en paniek, dan gebeurt er juist hetgeen wat we niet willen. Want angst is stress en maakt stresshormonen aan en zet ons in de vecht-, vlucht of freeze stand, klaar om de sabeltandtijger aan te kunnen. Alle energie die nodig is om te overleven gaat dan alleen naar de vitale organen en de andere organen en ons immuunsysteem gaat daardoor uit!
Artsen die orgaantransplantaties doen, geven de ontvanger van een orgaan van te voren stresshormonen om die reden. Dat doen ze omdat daarmee de organen ‘uit’ staan (even op pauze) en daardoor kunnen ze dat orgaan eruit halen en de nieuwe erin plaatsen.

We saboteren onze eigen gezondheid!
Dus als we het nieuws, de angsten, de doden enz. horen, zoals de media ons nu bombardeert, laten we uiteraard stresshormonen vrij en daarmee saboteren we ons eigen immuunsysteem en dus onze gezondheid!

Dat is een belangrijk inzicht. Het coronavirus is geen dodelijk virus. Het is een nieuw virus waar de grootste bevolkingsgroep 99% anti-stoffen tegen maakt en met lichte of milde verschijnselen erdoor heen komt.

Dus houd de focus daarop, gebruik woorden die daaraan bijdragen, wees lief voor jezelf en anderen in je omgeving. Hoe meer liefde, taal en gevoelens hoog op de ladder hoe minder de symptomen zijn.
En versterk ondertussen je immuunsysteem: eet natuurlijke gezonde producten, eet 300-500 groentes per dag, neem extra vitamine C en curcamine, dat zijn ontstekingsemmers en ontspan!!
In dit filmpje een oefening uit de energetische geneeskunde om je weerstand sterk te houden.

Hier nog een kort filmpje over de kracht van taal.

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb. Mocht je vragen hebben mocht je zelf een aanvulling hebben, tips? Deel ze alsjeblieft hieronder en als je denkt dat anderen er baat kunnen hebben , deel dan alsjeblieft deze informatie! Dank jullie wel! Heel veel succes de komende tijd. Wees lief voor jezelf, heb vertrouwen, blijf in het NU, dan komt het vanzelf weer goed.

Wil je meer weten? Luister dan de super inspirerende podcasts voor meer gezondheid en geluk!
Wil je meer ontspannen? Geniet dan van de bijzondere Binaural Beats Meditaties, waardoor jij zelfs zonder er voor te moeten gaan zitten/liggen al je brein in de juiste helende frequentie zet.
Wil je een event bijwonen? Kijk dan of er iets voor je bijzit in de live agenda.

Wil jij jezelf bevrijden van onbewuste destructieve programma’s: Boek dan een BMR-one-session-coaching

Vilna draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches