fbpx

In 7 stappen meer energie en focus

Hier een tip hoe ik mijn energie en focus vasthoud voor een optimale productieve werkdag. Ik heb hiertoe een ritueel samengesteld uit alle kennis die ik erover heb van minimaal 10 tot maximaal 30 minuten per ochtend. Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Deze opstart is ontstaan door uit alle kennis van meerdere stromingen het beste te halen: neurowetenschappen, energetische geneeskunde, ayurvedische geneeskunde en bewegingsleer. Voor de ‘visuelen’ onder ons (met gevoel voor humor) heb ik een filmpje opgenomen. Wist jij dat de manier waarop jij start, de eerste minuten van je dag dus, bepalend zijn voor hoe jij je voelt de rest van je dag.

Hieronder de 7 stappen die ik in de ochtend volg voor een hele dag vol met energie, positiviteit en focus.

Stap 1: Voor het opstaan eerst goed en uitgebreid uitrekken. 
Dat stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor voldoende zuurstof. Ook maakt dat je lichaam weer soepel voor gebruik.

Stap 2: Actief opstaan
(when you snooze you loose) en een positieve affirmatie erbij opzeggen. Bijvoorbeeld: Vandaag is mijn lievelingsdag!

Stap 3: Energiepunten activeren. 
Er zijn vanuit de energetische geneeskunde 4 belangrijke activerende drukpunten. Je sleutelbeenderen, je thymus (tussen je borsten), onder je borsten en aan de zijkanten van je ribbenkast. Door daar op te kloppen zet je je energieknop aan. Ik haal daarna nog even 3 x diep adem en visualiseer dat ik een beschermende ‘cocon’ sta gevuld met kracht en fijne energie.

Stap 4: Hersenhelften laten samenwerken.
Als de linker- en rechterhersenhelft samen goed samen communiceren dan functioneer je goed en heb je goede concentratie en focus. Een van de manieren om dat te doen is door met je duimen een liggende acht figuur te maken voor je ogen en terwijl jij je hoofd stilhoudt volg je met je ogen de beweging van je duimen. Doe dit 3 x linksom en 3 x rechtsom.

Stap 5: Oil Pulling.
Vanuit de Ayurveda vindt men het belangrijk iedere ochtend te starten met oil pulling. Dat is dé manier om alle bacteriën uit je mond schoon te spelen en zelfs ook hierdoor de rest van je lichaam te reinigen. Neem een grote lepel met sesamolie of kokosolie in je mond, kauw minimaal 5 minuten erop en spuug het weer uit. Daarna wel even tandenpoetsen of met zout water naspoelen.

Stap 6: Work-out
Zorg dat je in beweging komt. Afhankelijk van de tijd die ik heb, kies ik voor een 7-minute work-out, ga ik hardlopen met de honden door het bos of doe Yoga-oefeningen.

Stap 7: Koud (af)douchen. 
Daarmee activeer je je cardiovasculaire systeem en maak je deze sterker. Ook voel je je daarna superfit.
Na mijn groentesmoothie ga ik aan het werk
Tijdens het werken zet ik mijn mp’3 met ‘binaural beats’ op.

Deze beats zetten mijn hersengolven in de juiste ontspannen staat en daardoor werk ik effectiever en productiever terwijl ik ontspannen ben. Meer werk in minder tijd dus.

Je kunt deze MP’3 GRATIS downloaden van mijn site.

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad.
Enoy!!

Ben uiteraard benieuwd naar hoe jij je energie hoog houdt en je focus scherp. Let me know.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vilna draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches