fbpx

Rijkdom is niet te koop!

Jaren geleden op kerstavond werd er aangebeld bij een huis in een volkswijk. De zoon was thuis met zijn ouders toen de deurbel ging. Ze verwachtten niemand dus nieuwsgierig liep hij naar de deur. De zoon deed open en er stonden 3 feestelijk geklede vrouwen voor de deur. “Goedenavond, wij zijn rijkdom, liefde en geluk. Wie van ons mag binnenkomen?” De zoon was nog enigszins verbaasd van wat hij aanschouwde, toen zijn vader, ook nieuwsgierig geworden, kwam aanlopen. “Wie is daar?”, vroeg hij. Ook hij zag de vrouwen en hoorde de uitnodiging. “Oh zei hij, daar hoef ik niet lang over na te denken. SUCCES natuurlijk. Dat maakt het leven zoveel makkelijker. Laat ze ons huis vullen met SUCCES. Zijn moeder die inmiddels ook op alle heisa was afgekomen, hoorde dit aan en zei: Welnee, wat moeten met succes als we al het geld van de wereld kunnen krijgen. Laten we gaan voor RIJKDOM. Dat maakt het leven echt een stuk makkelijker. Zijn vader en moeder begonnen een discussie te voeren ten overstaande van de 3 oude dames die nog steeds buiten in de kou en regen stonden.
De zoon kon het niet langer aanzien en schreeuwde plots: LIEFDE, laten we kiezen voor liefde. Als we liefde hebben in ons huis dan wordt het leven fijner, gelukkiger en makkelijker. Zijn vader en moeder voelden schaamte opkomen en een bepaalde mate van ongemakkelijkheid bij deze wijze woorden van hun zoon. Ze maakten hun excuses en nodigde LIEFDE uit om binnen te komen.
LIEFDE stapte over de drempel en meteen erachteraan volgden RIJKDOM en SUCCES. Verbaasd keken vader, moeder en zoon elkaar aan. “Huh? Komen jullie toch allemaal binnen?” “Ja”, zei LIEFDE, “want als je voor LIEFDE kiest in het leven dan volgen RIJKDOM en SUCCES vanzelf!”

Mooi verhaal he?
Ikzelf heb de betekenis van RIJKDOM ervaren toen ik 9 jaar was. Ik mocht die dag met een vriendinnetje van school bij ons thuis afspreken. Dat mocht zij eigenlijk nooit, dus we waren door het dolle heen. We besloten circusje te spelen. Mijn oudere broer kwam er ook bij en zo kwam het dat ik in no time op zijn schouders, circuspaardje aan het spelen was. Hij, als paard, rende door de kamer en ik gaf instructies. Mijn vriendin op mijn bed zittend keek juichend toe. Zij was het publiek. Totdat mijn broer iets te enthousiast op de openslaande deuren van mijn kamer inliep. Deze kwamen uit op een balkon en hadden in het midden roetjes hangen met halve gordijntjes eraan. De deuren waren dicht en ik zag het glas dichterbij komen. Ik riep: “STOP”, maar het was te laat. Ik greep de roetjes vast, maar deze vielen naar beneden en ik viel naar voren van zijn nek af….door het glas. Een stuk glas van 8 x 11 cm schoot mijn keel in en ik had een slagaderlijke bloeding.
Mijn vader, die godzijdank thuis was, hoorde de klap en rende naar mijn kamer. In no time was ik in het ziekenhuis en onderging ik een operatie. Zijn snelheid en het feit dat het glas de ader dichtdrukte is mijn redding geweest. De liefde en zorg na afloop maakte dat ik snel herstelde.

Die dag heeft in vele opzichten mijn leven veranderd. Los van het trauma, waar ik later in mijn leven blijkbaar nog de confrontatie mee aan moest, had ik de dood in de ogen gekeken. En dat besef raakte me diep. Heel diep! Vanaf het moment dat ik het ziekenhuis uitkwam leefde ik met de realisatie dat het leven in 1 keer over kan zijn. Geen geld of succes had mij kunnen redden, mijn herstel kunnen bespoedigen en geven wat de grootste rijkdom is: HET LEVEN zelf! dat is dus voor mij RIJKDOM! Geestelijke en fysieke gezondheid, liefde voor en van dierbaren, koesteren wat je hebt en wat niet te koop is.

En dus ben ik levensverliefd. Alles wat het leven mij bied, daar geniet ik van. Ik ben dankbaar zijn voor kleine dingen, ik zorg goed voor mezelf en anderen, heb voor een baan gekozen waar ik van geniet en waar ik tot mijn recht kom, kies voor vrijheid waarbij ik tijd heb om mijn kids op te zien groeien. Ik haal de lessen uit nare dingen en richt mij zoveel mogelijk op fijne zaken…….

Als jij goed voor jezelf zorgt, liefde verspreidt en liefde ontvangt dan zit je in een flow. De flow van het leven, dan ben je dicht bij je kern, dan volg je je hart, dan zie je kansen en mogelijkheden, durf je te gaan voor je doelen en ben je optimistisch. Het materiële, wat het leven aangenamer, comfortabeler maakt, dus niet per sé gelukkiger, volgt dan vanzelf.

Tip voor RIJKDOM in je leven:

Maak een SELFCARE boekje. Schrijf iedere dag op:

    • Waar je dankbaar voor bent en wat je koestert in je leven
    • Wat je doet om goed voor jezelf te zorgen (mediteren, sporten, rust enz)
    • Wie je liefde geeft en van wie je liefde ontvangt
    • Waar je energie van krijgt
    • Affirmaties die leiden naar meer RIJKDOM

Geniet ervan!!

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb. Mocht je vragen hebben mocht je zelf een aanvulling hebben, tips? Deel ze alsjeblieft hieronder en als je denkt dat anderen er baat kunnen hebben, deel dan deze informatie! Dankjewel!

Wil je meer weten? Luister dan de super inspirerende podcasts voor meer gezondheid en geluk!
Wil je meer ontspannen? Geniet dan van de bijzondere Binaural Beats Meditaties, waardoor jij zelfs zonder er voor te moeten gaan zitten/liggen al je brein in de juiste helende frequentie zet.
Wil je een event bijwonen? Kijk dan of er iets voor je bijzit in de live agenda.

Wil jij jezelf bevrijden van onbewuste destructieve programma’s: Boek dan een BMR-one-session-coaching

3 reacties op “Rijkdom is niet te koop!”

 1. Kim Vreeker

  Ik heb eens in een boek gelezen dat wetenschappers gemeten hebben dat het veld wat het hart uitstraalt 5000x (!) sterker is dan wat de hersenen uitzenden.
  Dus ja haal liefde in je leven en de rest volgt vanzelf <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vilna draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches