fbpx

Wet van de aantrekkingskracht, werkt dat wel?

Wat je uitstraalt, trek je aan!

Of: Alles wat je aandacht geeft groeit en gelijkgestemdheid (“Like attracts like”) trekt elkaar aan. Deze uitdrukkingen die impliceren dus dat jij te allen tijde verantwoordelijk bent voor wat je meemaakt in je leven. En ook dat als je ellende meemaakt in je leven, je dat dan zelf op je afgeroepen hebt. En dat is nogal wat….Inmiddels na vele ervaringen, onderzoeken en studie snap ik het principe wat ook wel de wet van de aantrekkingskracht wordt genoemd. Hieronder leg ik je graag uit hoe het werkt en vooral hoe het voor jou kan werken om (nog) meer positiviteit, gezondheid en geluk naar je toe te trekken.

Ik weet nog dat ik voor het eerst het boek ‘The Secret’ van Rhonda Byrne in mijn handen had. Een eerste boek waarin ik me bewust werd dat je kennelijk zelf invloed hebt op wat je aantrekt. Een boek waarin jij als lezer werd overtuigd dat alles voortkomt uit een gedachte. Letterlijk zegt Byrne “Er kan niets in je leven komen wat daarin niet is opgeroepen door aanhoudende gedachten.” Volgens haar zijn gedachten de primaire oorzaak van alles. “Al het andere wat je in deze wereld ziet en ervaart, inclusief je gevoelens, is gevolg. De oorzaak ligt altijd bij je gedachten. Je gedachten creëren dus alles. Omdat je als mens je eigen gedachten kan creëren kan je ook de wereld om je heen op deze manier creëren. Zonder enige beperking”. Nou dat klonk zo mooi dat ik meteen begon met positief denken en wensen. Eigenlijk las ik het zo dat als je nu iets denkt in de vorm van een wens er dan een lottobal op je hoofd zou vallen en het gebeuren zou. Echter weinig van wat ik wenste kwam uit. Ik begreep er niets van en dus was het een ‘trigger’ en ik wilde er alles over weten.

Alles is energie 24 uur per dag

De Wet van de Aantrekkingskracht is 24 uur per dag actief, 7 dagen per week. Alles om ons heen is energie en het trillingsniveau van die energie bepaalt in hoeverre deze energie zichtbaar is voor ons of niet. Het trillingsniveau van ons fysieke lichaam is bijvoorbeeld veel lager dan het trillingsniveau van de energievelden om ons heen (zoals je aura). Simpelweg betekent deze wet dat gelijke energie gelijke energie aantrekt.

Het basisprincipe van deze wet, filosofie, of denkwijze is dus eigenlijk dat je met wat je voelt, denkt (en ook doet!) bepaalde dingen kunt aantrekken, en dat je hier dus ook een bewust aandeel in kunt hebben! Je kunt in principe alles aantrekken, van simpele dingen zoals een fijne dag, een onverwachte date, een mooi product tot een droombaan, droompartner, een droomlichaam of geldbedrag. Dus ga even mee in deze gedachte………

Elke gedachte, elk gevoel en elke emotie hebben allemaal een bepaalde trillingsfrequentie. Je kunt je dus voorstellen dat ook deze trillingsfrequenties soortgelijke frequenties aantrekken. Net als een radiostation pas op de juiste frequentie de boodschap kan ontvangen. Zo werkt dat ook voor jou. Ben jij dus overwegend boos, gefrustreerd of laag op de ladder en voel je je een slachtoffer van dingen die je overkomen, dan zal je situaties en personen aantrekken die dit versterken of bevestigen. Bij zeer negatief ingestelde personen zie je hier vaak ook een negatieve spiraal ontstaan.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de werking van de Wet van de Aantrekkingskracht. Het leven ‘overkomt’ hen en ze voelen alsof ze geen invloed hebben op wat er in hun leven gebeurt. Wanneer dus de balans van emoties en gedachten doorslaat naar negativiteit, dan komen er vooral situaties in hun leven die dit zullen versterken. Denk aan financiële tegenvallers, ziekte, ruzies of ongevallen. Maar wanneer de balans dan doorslaat naar de positieve kant, dan komt er opeens voorspoed op hun pad, unieke kansen en mogelijkheden. Dit zijn de bekende ‘ups en downs’ in het leven, terwijl je hier dus zelf invloed op kunt uitoefenen.

Nu is het ook nog zo dat je nu bewust kunt beslissen dat je positief in het leven gaat staan en dat je vanaf nu alleen maar positieve gedachten gaat hebben….toch merk je dan niet dat dit werkt. En dat komt omdat jouw brein bestaat uit een onbewust en een bewust deel. Het onbewuste deel regeert 97% van de dag je gedrag en stuurt jou aan. Van de 60.000 gedachten per dag herhaal je er 50.000 de volgende dag. het bewuste brein is 3% actief. Eigenlijk vecht je met een miniprocessor tegen een megaprocessor als je besluit vanaf morgen ga ik positief denken of sporten. Je brein en lichaam zijn namelijk geautomatiseerd op al die oude ingesleten patronen, gedachten en gedragingen die in je onbewuste liggen en dus zal je als vanzelf weer naar die gewoontes grijpen.

Wat als het nog niet werkt:

 • Je gevoel komt niet overeen met je gedachten. Wanneer jij dagelijks visualiseert en bedenkt dat je een succesvolle ondernemer wordt, maar diep van binnen heb je de overtuiging ‘anderen zijn beter dan mij’, dan gaat het niet werken. Je moet het werkelijk geloven. Daarom is het van belang om naast bijvoorbeeld affirmaties en visualisaties ook blokkerende overtuigingen aan te pakken. Daarvoor hebben wij voor jou de one-session-coaching. In die sessie pak jij een ‘freeze’ of belemmering in 1 keer aan, zodat alles weer in balans en congruent is.
 • Je gedachten zijn nog “onbewust’ overwegend negatief. Er is dan een behoorlijke switch in mindset nodig. Luister naar podcast #23: Verhoog je energielevel en podcast #39: Verander je celgeheugen om al een verschil te ervaren.
 • Wat ligt er onder je wens? De behoefte aan veel geld, komt ergens vandaan. Misschien word je dan pas op waarde geschat of hoor je erbij of ben je betekenisvoller. Wanneer je op die onderliggende behoeften focust zul je sneller de gewenste resultaten en situaties aantrekken.
 • Dan heb je misschien nog geen gerichte en geïnspireerde actie ondernomen naar je doelen toe of kansen laten liggen. Dat kan zijn omdat je ze niet zag of omdat je de tussenstappen naar je doel toe niet nam. Passiviteit is ook een frequentie die dan in de weg zit.

Zoveel jaren later:

Inmiddels snap ik dus heel goed hoe het werkt en gun ik mijzelf elke ervaring die ik meemaak.
Zelfs als er zaken zijn die niet ‘stromen’ of mij een andere kant op duwen dan ik wilde. Dan zie ik dat als een moment waar ik even stil mag staan en zelfbewust mag worden wat ik doe wat het mogelijk belemmert. Soms zie ik het meteen en soms helemaal niet. Dan spreek ik het vertrouwen uit dat de antwoorden vanzelf komen. Zo had ik dat ook met het schrijven van mijn boek. Jaren geleden wilde ik al boeken schrijven. De plannen waren er, ik had het al gevisualiseerd en veel titels in mijn notities opgeschreven. En elke keer kwam het niet tot schrijven……dan was mijn praktijk te vol en had ik geen tijd meer over, dan moest ik mijn vrije uren besteden om mijn kids te begeleiden met hun schoolwerk, dan gebeurde er wel weer iets in mijn bedrijf wat aandacht behoefte en zo ebde de tijd weg. Ik ging van onverschilligheid “nou ja morgen weer een dag’ naar frustratie “elke keer gebeurt er weer wat” naar bewustzijn “wat maakt dat ik mijn boek niet schrijf? wat houdt mij tegen?”. Ik kreeg het antwoord niet…….niet direct in elk geval. Tot 28 oktober 2018. Een telefoontje van de politie dat mijn man een zeer ernstig motorongeluk had gehad en de prognose was niet goed.

Zijn overlevingskans was klein en zijn hersenschade groot. Mijn, ons leven, stond op zijn kop. In het ziekenhuis pakte ik de leiding. Ik zette al mijn helende technieken in, ging met mijn man aan de slag en tegen alle prognoses in, werd mijn man na 10 dagen uit het ziekenhuis ontslagen. De artsen stomverbaasd en nieuwsgierig 🙂 achterlatend. De revalidatie begon…..een intensief proces van nog zeker 1,5 maand en na 3 maanden ging mijn man weer aan het werk. Weer tegen alle verwachtingen in. We kregen ons nieuwe leven weer op de rit. We hervonden elkaar in het gezin, aanvaardend dat er dingen anders waren. De meesten ten gunste en sommige nog wat onwennig en moeilijker te accepteren. Maar juist die reis, dat ongeluk, dat proces was voor mij het momentum waarop alles in mij veranderde aangaande mijn boek. Al mijn onbewuste belemmeringen (willen mensen dit wel weten? is het wel interessant genoeg? het moet perfect zijn…enz) werden helderder dan ooit. Dat alles verdween als sneeuw voor de zon.Ik wist hetnu zeker: DIT MOESTEN mensen weten, want hiermee wordt de wereld gezonder en gelukkiger. Mijn methode MOET gedeeld, want daar gaan zoveel mensen baat bij hebben. En dus ruim 1,5 jaar later ging de kogel door de kerk. 25 september, SAVE THE DATE, komt mijn eerste boek uit, hoe cool is dat? Een boek over het zelfherstellend vermogen, of jouw potentieel, over hoe jij jezelf kunt helen, waar je ook bent…..Het heeft zich al gemanifesteerd, het hoeft alleen nog maar op papier verder uitgerold te worden. Ik ben zo trots en zo dankbaar. Mocht jij dit boek willen bestellen, hou dan de mail in de gaten. Deze week ontvang jij een mail met een bijzondere verassing. De eerste oplages worden verkocht met een geweldige bonus (een gratis Masterclass t.w.v. 247,- euro). Wees er dus snel bij!!

Dus soms komt het antwoord later of wordt je wens later vervuld. Blijf vertrouwen en kijk naar de lessen. Soms mag je er nog iets van leren.

Ook maak ik ieder jaar een visionboard en grappig genoeg als ik dan aan het eind van het jaar terugkijk dan is het allemaal uitgekomen. Soms niet meteen in dat jaar maar het is wel gebeurd. Zo ben ik op mijn gewenste gewicht, is er harmonie in huis, eet ik veel bewuster en gezonder, beweeg ik minimaal 3 x per week, pak ik ‘me time’, bezit ik een mini cooper cabrio, hebben we een wellness in ons huis gebouwd en is de tuin helemaal verbouwd met een heuse hot tub, veranda en prachtig terras. Ook is mijn omzet verdubbeld. Ik voel me uiteraard dankbaar en ‘rijk’ dat dit zo is. Ik geloof in overvloed voor iedereen en vind (inmiddels) dat ik dat verdien.

Het is niet zo dat het zo uit de lucht kwam vallen hoor…zeker niet. Door de focus, de juiste energie, zelfreflectie en daden is het gelukt. De focus zorgde ervoor dat ik nu kon waarnemen en horen om me heen wat nodig was. De energiefrequentie resoneerde met de juiste mensen en dingen om me heen en het handelen ernaar maakte dat het lukte. En dat is waar mijns inziens de wet van de aantrekkingskracht overgaat.

Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht voor jou? Laat je me dat weten?
Ook als je wil ontdekken waarom het nog niet stroomt hoor ik dat graag. Misschien is een heerlijk Reset Retraite weekend waarin jij weer teruggaat naar je ‘PURE IK’ precies dat wat jij nodig hebt om aan te trekken wat jij wilt!

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb. Mocht je vragen hebben mocht je zelf een aanvulling hebben, tips? Deel ze alsjeblieft hieronder en als je denkt dat anderen er baat kunnen hebben, deel dan deze informatie! Dankjewel!

Wil je meer weten? Luister dan de super inspirerende podcasts voor meer gezondheid en geluk!
Wil je meer ontspannen? Geniet dan van de bijzondere Binaural Beats Meditaties, waardoor jij zelfs zonder er voor te moeten gaan zitten/liggen al je brein in de juiste helende frequentie zet.
Wil je een event bijwonen? Kijk dan of er iets voor je bijzit in de live agenda.

5 reacties op “Wet van de aantrekkingskracht, werkt dat wel?”

  1. Webmaster Vilna

   Hallo Nellie, wat leuk dat je zo enthousiast bent! Deze week ontvangt iedereen een mail met daarin een bijzondere verassing, dus houd je mail goed in de gaten ????

 1. Weer een mooie blog. Meteen enthousiast om je boek te bestellen, maar de link werkt nog niet. Moet ik nog even geduld hebben. Ik kijk er enorm naar uit.
  Dankjewel

  1. Webmaster Vilna

   Hee Nicole, er stond inderdaad een foutje in de tekst. Deze week krijgt iedereen een mail met daarin een bijzondere verassing, dus houd je mail goed in de gaten ????

 2. Emmy Smidts

  Lieve Vilna, je hebt al een enorme verandering bij mij te weeg gebracht, waarvan ik de uitkomst nog niet kan overzien. Vol vertrouwen dat ik de juiste antwoorden ga vinden, wellicht weet ik ze al, maar is de tijd nog niet rijp.
  Wat super dat je boek uitkomt, die komt in elk geval in onze boekenkast. Veel liefs Emmy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vilna draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches