Podcast 192 – Een Diepte Gesprek met Pim van Lommel: Eindeloos Bewustzijn

Pim is nog in opleiding tot cardioloog wanneer hij een verhaal hoort van een patient over een prachtige ervaring terwijl hij volgens de medische wetenschap klinisch dood was. De theorie dat men dan geen actieve herinnering kan hebben triggert hem en laat hem niet los.
Jaren later, in de jaren 80, start hij een onderzoek en ontdekt hij het fenomeen: een bijna dood ervaring.

Belangrijker nog is dat de ervaringen van de mensen die dit meemaken, unaniem gaan over een vorm van bewustzijn na de ‘dood’. Ga je dus wel dood? Besta je nog na de dood? Pim zet de medische wetenschap met dit onderzoek op zijn kop, want zijn boek hierover wordt een bestseller en in 18 landen uitgegeven.

Inmiddels is Pim de expert als het gaat over BDE’s en verspreidt hij deze kennis in de medische wereld, zodat artsen hier meer rekening mee kunnen houden. Ook is hij overtuigd dat we met onze aangeleerde patronen een vernauwend bewustzijn ervaren. Eenmaal stil in het brein, opent het de deur naar een eindeloos bewustzijn waar alles mogelijk is. En hij heeft aangetoond dat iedereen die staat kan bereiken….je hoeft dus niet eerst ‘dood’ te gaan.

Ga er even heerlijk voor zitten en geniet ervan.

Podcast 192 – Een Diepte Gesprek met Pim van Lommel: Eindeloos Bewustzijn