Wat is de Vilna Methode®?

Wat is de Vilna Methode®?

Ben je klaar om te ontdekken wat de Vilna Methode® voor jou kan betekenen? We zetten jou op de fast track naar volledige heelheid!

Stel je voor dat je jezelf weer helemaal voelt, bruisend van potentie. Je bent terug bij wie je altijd al was – je bent weer HEEL! De Vilna Methode® draait om een krachtig principe uit de kwantumfysica dat al jouw cellen zijn opgebouwd uit pure energie (nulpuntenergie), en deze energie heeft een trilling. Wanneer die trilling verstoord is, krijg je te maken met klachten.

Deze methode is het resultaat van jarenlange ervaring, educatie en op basis van resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Het is een perfecte blend van inzichten uit de medische wetenschap, oosterse geneeswijzen, energetische geneeskunde en neurowetenschap. Alle puzzelstukjes die je nodig hebt om jezelf te ‘helen’ liggen klaar.

In onze kleinste subatomaire deeltjes in onze cellen is een leegte. In die leegte is energie met een trilling bedoeld om op de optimale frequentie te zijn (nulpuntenergie).

Alles wat jij ervaart en meemaakt sla jij op je celgeheugen in je onbewuste. 95%-97% van de dag leef jij je onbewuste. Je doet en denkt hetzelfde als wat je gisteren deed en dacht. Slim eigenlijk, want zo kost het jou zo min mogelijk energie. Maar wat als datgene wat NU in je onbewuste ligt als een trilling die niet meer dient (lager dan de nulpuntenergie), en jou in het NU belemmert? Of ervoor zorgt dat je niet je potentie benut? Of zelfs leidt tot mentale of fysieke klachten?

Er zijn 3 oorzaken voor klachten:

Je wil wel dat het anders is, maar het lukt je niet. Dat komt omdat 1 van bovenstaande oorzaken nog in je onbewuste celgeheugen ligt, als een trilling. En die oorzaak kun je resetten en terugbrengen naar de juiste frequentie. Hierdoor ‘delete’ je als het ware het celgeheugen en ervaar je geen belemmeringen of klachten meer…en daar gaat de Vilna Methode® over.

Play Video

Oorzaak 1: Geconditioneerd gedrag:

Tussen jouw nulde en zevende levensjaar is jouw brein nog in alfastaat. Dat betekent dat jij in de optimale ontvankelijke staat bent van leren. Alles wat je voor het eerst meemaakt wordt opgeslagen en onthouden, zonder dat jij er erg veel moeite voor hoeft te doen. Door de herhaling worden er neuronenpaden aangelegd (een soort snelwegen in je brein). In jouw celgeheugen ligt dit nu vast als een gegeven. Zo weet jij zonder na te denken hoe jij een broek aantrekt, moet fietsen, hoe het handig is te reageren als je vader of moeder boos is enz. (hechting stijlen, beschermingsmechanisme worden hier gevormd)

Zodra je in een soortgelijke situatie komt zul je meteen dit gedrag laten zien. Immers ons brein is lui en kiest het bekendste pad. Ook 30 jaar later zul je nog zo reageren alleen in een andere context. Bijvoorbeeld: je bent een keer uitgelachen toen je voor de groep stond of in het bijzijn van je beste vrienden. Je reageerde stil en verlegen en durfde jezelf niet uit te spreken. Iedere keer wanneer je nu in een vergadering bent of voor een groep iets zou moeten zeggen, trek jij je liever terug en ervaar je stress. Vaak weten we niet meer waar de oorzaak lag, omdat het in ons onbewuste is opgeslagen. We zijn ons daar dus letterlijk niet meer bewust van. Met de Vilna Methode® ga je op onderzoek in je onbewuste en kom je bij de ‘trigger’ welke je vervolgens reset.

Oorzaak 2: Onderdrukte emoties

Jouw cellen bestaan uit energie, een trilling. Ze hebben allemaal een specifieke trilling waardoor ze optimaal functioneren. Wordt deze trilling verstoord dan zal de cel alles in het werk zetten om dit te herstellen, zodat er weer balans wordt ervaren. Emotie betekent letterlijk energie in beweging. Iedere keer wanneer jij iets voelt/ervaart komt er energie in beweging. Deze emotie heeft ook een trilling. Wanneer deze lager is dan de basistrilling zal je cel dit willen herstellen. Je herkent het wel dat je na een flinke huilbui je weer opgelucht kan voelen. De emotie ‘verdriet’ is herkend, erkend en daardoor verwerkt.  De lagere frequentie van verdriet is daarmee weer opgelost en jij bent weer in balans. Onderdruk je dat verdriet, dan zal die lagere trilling daar vast blijven zitten. Hierdoor raken jouw cellen, en dus jij, uit balans.

Op de emotieschaal van David Hawkins zie je dat elk gevoel en elke gedachte een specifieke trilling hebben die weer invloed hebben op jouw cellen. Ervaar je veel en vaak emoties die niet verwerkt worden, dan zal die lagere trilling als een vastere vorm jouw systeem blokkeren. Zie het maar als een propje in een rietje. Dat dit tot klachten leidt is dan eigenlijk logisch. Emoties dienen verwerkt te worden. Met de Vilna Methode® verwerk je oude onderdrukte onbewuste emoties en leer je deze te herkennen, erkennen en ernaar te handelen.

Play Video

Wij hebben 3 lagen in ons brein. De oudste 2 breinen zijn het reptielen- en zoogdierenbrein. Daarbovenop is het mensenbrein gekomen, de neo-cortex. In dit filmpje zie je dat onze eerste reactie op gevaar/bedreiging vechten/vluchten is, net als bij andere diersoorten aangestuurd vanuit ons reptielenbrein. Dat gaat sneller dan we erover kunnen nadenken met onze neo-cortex. 

Wanneer vechten of vluchten niet lukt, raken we in een ‘freeze’. We maken ons hiermee klaar voor de ‘vergankelijkheid’ en voelen op dat moment geen pijn meer. Ook zijn we alert om eventueel nog te vluchten, mocht dat lukken. Als de impala uit dit filmpje hier dat moment krijgt, gaat hij naar een rustig plekje en ontlaadt de ‘freeze’ door diep te ademen en te schudden. Ons lichaam reageert tegenwoordig met dezelfde impact op het te laat zijn voor een afspraak, een bezoek aan de tandarts of een prestatiedruk als op de tijger die ons in de oertijd aanviel. Een freeze onstaat dus snel.

Wij zijn deze laatste stap afgeleerd en blijven in de ‘freeze’ hangen. We vinden het gek om onze emoties te uiten, willen ons niet kwetsbaar opstellen en vinden dat we sterk moeten zijn. Onze aangeleerde denkpatronen zitten ons dan in de weg. Als we na een tijdje klachten ervaren, gaan we naar de dokter en krijgen een pil of we leven wel door, maar hebben de oorzaak niet verwerkt. Onze Body and Mind Reset methode, bevrijd jou snel en makkelijk van eventuele ‘freezes’.

Energetisch bekeken:

Die freeze is niets anders dan die opgehoopte vecht/vluchtenergie waardoor je klachten gaat ervaren of er niet meer uitkomt. Zie het maar als een propje in een rietje. In het brein nemen we waar dat de amygdala (ons gevoelscentrum) als het ware is ontvoerd. Er is geen contact meer met de oh zo belangrijke hippocampus die zorgt dat je de ervaring kunt verwerken en ontladen. Het huidige westerse systeem heeft ons afgeleerd om op dat moment de freeze te ontladen. Vaak stoppen we er een pilletje in of gaan we door, ook al ervaren we klachten. We komen in een vicieuze cirkel omdat het propje niet uit het rietje is. 

Onze Vilna Methode® is bedoeld om jou te bevrijden van allerlei vormen van fysieke en mentale klachten: van angsten, depressie, vermoeidheid, onzekerheid tot burn-out, fybriomyalgie, Lyme, enz. Kortom daar waar jij jezelf ‘kwijt’ geraakt bent en niet meer HEEL bent. Dit is ontstaan door niet verwerkte emoties/ervaringen en kan echt opgelost worden. Je kunt de Vilna Methode® ook heel makkelijk zelf eigen maken. 

We werken met 5 oefeningen:

Wil je de Vilna Methode® zelf ervaren?

Bekijk onze live agenda voor actuele mogelijkheden!

Play Video

De enige week die je blijvend waardevoller maakt voor jezelf en je omgeving

Neem NU deel aan dé Happy Healing Week®