fbpx

BMR®-Methode

Ons Master you life-programma is dé manier om jouw vermogens aan te boren en hiermee te worden wie je bent! Naast een total ‘reset’ of Body & Mind krijg je ‘tools’ voor gezondheid en geluk op gebied van voeding, het brein en het fysieke vlak. Dit zodat jij je vermogens weer gebruikt en de resultaten bereikt vanuit je eigen energie.

Wat is dan de BMR®?

Onze BMR®-methode zorgt ervoor dat jij bevrijd wordt van mogelijk belemmeringen en/of blokkades. Eenvoudig, snel en makkelijk. Deze methode is voortgekomen uit jarenlange ervaringen, trainingen en wetenschappelijke onderzoeken en kennis uit de medische wetenschap, energetische geneeskunde en neurowetenschappen.

In dit filmpje zie je goed hoe de ‘freeze’ werkt. Wij hebben 3 lagen in ons brein. De oudste 2 breinen zijn het reptielen- en zoogdierenbrein. Daarbovenop is het mensenbrein gekomen, de neo-cortex. In dit filmpje zie je dat onze eerste reactie op gevaar/bedreiging vechten/vluchten is, net als bij andere diersoorten aangestuurd vanuit ons reptielenbrein. Dat gaat sneller dan we erover kunnen nadenken met onze neo-cortex. Als vechten of vluchten niet lukt, raken we in een ‘freeze’. We maken ons hiermee klaar voor de ‘vergankelijkheid’ en voelen op dat moment geen pijn meer. Ook zijn we alert om eventueel nog te vluchten, mocht dat lukken. Als de impala uit dit filmpje hier dat moment krijgt, gaat hij naar een rustig plekje en ontlaadt de ‘freeze’. Wij zijn deze laatste stap afgeleerd en blijven in de ‘freeze’ hangen. Vaak gaan we naar de dokter en krijgen een pil of we leven wel door, maar hebben het niet verwerkt dus ervaren we klachten. Onze Body and Mind Reset methode, bevrijd jou snel en makkelijk van eventuele ‘freezes’.

In tijden van gevaar/stress reageert ons onbewuste brein automatisch. Je spieren spannen aan, je hartslag neemt toe en je bloedruk stijgt. Immers we moeten kunnen vechten of vluchten. Als het loos alarm is, ontspannen we weer en komt ons systeem weer tot rust. Echter als stress aanhoudt en je kunt niet vechten of vluchten dan raak je in een freeze. We geven ons als het ware over en dissociëren ons. (We maken ons onbewust klaar voor de ‘vergankelijkheid’ en voelen op dat moment geen pijn meer). Ook zijn we nog alert om eventueel nog te vluchten, mocht dat lukken. Ons lichaam reageert tegenwoordig met dezelfde impact op het te laat zijn voor een afspraak, een bezoek aan de tandarts of een prestatiedruk als op de tijger die ons in de oertijd aanviel. Een freeze onstaat dus snel.

Die freeze is niets anders dan die opgehoopte vecht/vluchtenergie waardoor je klachten gaat ervaren of er niet meer uitkomt. Zie het maar als een propje in een rietje. In het brein nemen we waar dat de amygdala (ons gevoelscentrum) als het ware is ontvoerd. Er is geen contact meer met de oh zo belangrijke hippocampus die zorgt dat je de ervaring kunt verwerken en ontladen. Het huidige westerse systeem heeft ons afgeleerd om op dat moment de freeze te ontladen. Vaak stoppen we er een pilletje in of gaan we door, ook al ervaren we klachten. We komen in een vicieuze cirkel omdat het propje niet uit het rietje is.

Onze BMR®-methode bevrijdt jou eenvoudig van de freeze. In 1 sessie. Een freeze kan zijn: angsten, depressie, vermoeidheid, onzekerheid, burn-out, of op de werkvloer als je niet meer weet waar je competenties liggen, dingen doet waar je niet achter staat enz. Dit is ontstaan door niet verwerkte stress en kan echt opgelost worden. Je kunt de BMR®-methode ook heel makkelijk zonder gaan en zelf eigen maken. Maak gerust een afspraak met onze BMR®-professional of begin vast met het gratis E-book.

Doe je mee? Begin met de eerste stap!

Kom ook naar de BMR®-Lifemaster-dag of als je toch meer wilt laat je dan onderdompelen in de BMR®-Lifemaster-week. Maak een afspraak bij een van onze lifemaster-experts voor een BMR®-One-Session-Coaching. Klein beginnen? Volg dan één van onze workshops of begin met ons E-book!

Vilna draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches