fbpx

Lifemaster Academy

Wil jij als lifemaster-BMR®-professional of lifemaster-BMR®-expert aan het werk om anderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen? Dan ook is ons lifemaster-BMR®- programma echt iets voor jou. Je kunt namelijk in maximaal 5 stappen jezelf ontwikkelen tot lifemaster-BMR®-expert.

Na het volgen van de levels beheers jij niet alleen alle tools voor een gezond en gelukkig leven, je draagt ze ook uit in je omgeving, zowel als mens als in je werk. Ook ben je officieel gelicenseerd om met de BMR®-technieken te werken. Deze technieken zijn dé meest effectieve manier om jezelf of de ander te resetten waar nodig en/of hardnekkige patronen te doorbreken

De eerste 3 levels zijn de basis en verplicht. Daarna kies je level 4 om als expert ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Mocht je trainer willen worden dan volg je nog module 3b. Klik hier voor informatie.

 • Level 1: Lifemaster-BMR®-practitioner
  Je maakt zelf persoonlijke en professionele groei door. Tijdens deze week onderga en ervaar jij de tools en  BMR®-technieken om je te allen tijden goed en gezond te voelen. Je bent na die week BMR®-practitioner. Dit is een aaneengesloten week inclusief verblijf en maaltijden.

Level 2: Lifemaster-BMR®-Master
Je volgt de BMR®-Lifemasterweek nogmaals, alleen nu vanuit een totaal ander perspectief en bewustzijn. Je hangt boven de stof, bewaakt de processen, krijgt verdieping, maakt zelf wederom groei door en je leert de BMR®-methode eigen maken en toepassen. Dit is een aaneengesloten week inclusief verblijf en maaltijden.

Level 3a: Lifemaster-BMR®-professional
Je gaat je verdiepen in de theorie en de BMR®-methode en deze steeds meer eigen maken. Casuïstiek maakt de theorie en de oefeningen inzichtelijk en leert jou hoe je het in de dagelijkse praktijk kunt inzetten. In de lessen ga je actief aan de slag met de BMR®-oefeningen en het verdiepen van de BMR®-technieken. Oefenen, oefenen, oefenen en eigen maken van de technieken samen met de aangeboden theoretische onderbouwing staan centraal. Ook word jij je bewust van hoe jij jezelf profileert als een BMR®-deskundige.

Module 3a: BMR-Professional
Deze module bestaat uit 4 blokken van 2 lesmomenten en een examenopdracht.
Totale studiebelasting is ca. 10 uur per week, incl. het begeleiden van mensen met een hulpvraag.
Eén blok bestaat uit 2 lesdagen van 9.30 – ca. 16.30 uur.

Ook is er een examendag, deze dag doe jij je theorie- en praktijkexamen.
Daarnaast lever je een scriptie in.

Je mag in totaal 1 lesdag missen. In uitzonderlijke gevallen kan gekeken worden om een les in te halen op een ander moment in een andere groep.

Uiteraard verkrijg je na het behalen van dit examen en een goedgekeurde scriptie een officieel BMR®-deskundige certificaat.

Examen module 3a

Het examen bestaat uit 3 delen:

Deel 1: Theorie examen:

In de ochtend van je examendag maak je het theorie-examen. Deze bestaat uit 40 vragen, waarvan 35 multiple choice vragen over de theorie (boeken en reader) en 5 open vragen (waaronder casuïstiek). Er zijn 3 boeken van de lijst die je studerend leest en zo ook de reader. De rest van de boeken daarvan lees je de hoofdlijnen en de basispricipes (dus geen details)
Je dient maximaal 70% goed te hebben (dus 30 vragen) om te slagen.

Deel 2: Praktijk examen

In de middag is het praktijkdeel. Je begeleidt je toegewezen oefencliënt een uur tot 1,5 uur als BMR®-deskundige. Er wordt gekeken naar je attitude, je kennis van de technieken en het resultaat van de sessie.

Deel: Scriptie: Persoonlijk profiel

Daarnaast sluit je de opleiding af met een scriptie. Deze lever je op de dag van het examen in. Daarin heb je jouw persoonlijk profiel uitgewerkt, waarin jij aangeeft wat jou uniek maakt als BMR®-professional. In datzelfde script maak je een samenvatting van de 3 boeken van de verplichte boekenlijst, met de belangrijkste kennis die jij wil weten en die je kan gebruiken in de praktijk.
Tijdens de opleiding oefen je met oefencliënten en daarvan verwerk jij de resultaten in jouw scriptie. Na elke sessie geef je chronologisch aan wat je hebt gedaan, wat het resultaat was, wat er beter kon en hoe je dat de volgende keer gaat aanpakken.

Uiteraard verkrijg je na het behalen van dit examen en een goedgekeurde scriptie een officieel BMR®-deskundige certificaat.

Studieprogramma module 3a

Blok 1: BMR®-deskundige & Psyche

 • Jouw rol als BMR®-professional & persoonlijke uitstraling
 • Zelfinzicht en -analyse & Je eigen BMR®-profiel inclusief Persoonlijk ontwikkelplan
 • De opbouw en structuur van een BMR®-one-session-coaching
 • Psychologische stromingen in relatie tot begeleiding in de huidige tijd

Blok 2: Brein & het onbewuste

 • Breindiversiteit
 • Kernovertuigingen uitvragen
 • Procesvragen versus content; Snel komen tot de kern/oorzaak
 • Werken met ‘onbewuste’
 • Spiertesten

Blok 3 Emoties & energie

 • Werken met energie; chakra’s en meridianen
 • Relatie klachten en emoties
 • Ontspanningstechnieken
 • Werken met ‘delen’

Blok 4: Casuïstiek en BMR®-proces

 • Praktijkcases; Omgaan met weerstand
 • Het totale BMR®-helende proces

Tijdens module 1,2 en 3a assisteer je minimaal bij 1 weekend (Reset Retraite)en 1 week (Lifemasterweek)

Verplichte boekenlijst module 3a:HEEL – Vilna van Betten –

 • ISBN9789492597526 (studerend)
 • Uw brein als medicijn – David Servan Schreiber –
  ISBN9789021565248 (studerend)
 • De tijger ontwaakt – Peter Livine –
  ISBN 9789401302319 (studerend)
 • Werken met energetische geneeskunde – Donna Eden – ISBN 9789401300162 (naslag)
 • Encyclopedie voor lichaam, geest en ziel – Dr. William Bloom, Julia Hall en Dr. David Peters
 • – ISBN 9789048302154
 •  

 • Aanbevolen:
 • Acupunctuuratlas van de gevoelens – H. Verlinden – ISBN 9789080175228 (naslag)
 • Sleutel tot zelfbevrijding – Christiane Beerlandt – ISBN 9789075849325 (naslag)

Je hebt module 1,2 en 3 a afgerond, en dan?

Na het volgen van module 1,2, en 3 a heb jij de basiskennis in huis betreffende de BMR®-methode. Op een professionele manier kan jij al bijdrage aan meer gezondheid en geluk voor jezelf en jouw omgeving.

Wil jij als BMR®-expert aan de slag dan volg je nog de expert module 4. 
Hoe je aan de slag wilt als BMR®-expert kun je zelf bepalen:
Je kunt bij Vilna.nl op de site en dan onder BMR®-licentie. Je kan het dan rustig opbouwen naast je huidige werk of je kunt meteen je eigen BMR®-praktijk starten. Uiteraard word je hierin begeleid in de expert module 4.
Om je licentie te behouden dien je minimaal 2 jaar te assisteren bij 1 Reset retraite weekend en 1 Lifemasterweek per jaar. Ook volg je minimaal 2 x een verplichte nascholingsdag per jaar.
Als je onder licentie werkt dan werk je vanuit een licentie-/samenwerkingsovereenkomst. Ja staat dan vermeld op de site, word je voor een groot deel gefaciliteerd in klanten, maak je gebruik van het netwerk van Vilna.nl en krijg je begeleiding.
Je hoeft niet onder licentie aan de slag te gaan, dan gebruik je de kennis in je huidige werk.

Wil je als BMR®-trainer aan de slag? Dan volg je ook nog module 3b

Level 3b: Lifemaster – BMR® – trainer
Je draagt het gedachtengoed en het geleerde uit als trainer voor een groep. Vanaf dat moment ben jij gelicenseerd om als lifemaster-BMR®-professional in een 1 op 1 setting of als lifemaster-BMR®-trainer voor een groep te werken. Tijdens de BMR®-lifemasterweek ga jij mee en leer je alle vaardigheden die een BMR®-trainer dient te hebben. Na deze week kun je o.a. rapport maken met de groep, omgaan met weerstand, metaforen inzetten, improviseren, flexibel schakelen en uiteraard beheers jij de BMR-technieken om deze uit te leggen, te demonstreren en over te brengen. Bovendien kun je na deze training zelf als trainer aan de slag, nadat je minimaal 2 x als assistent-trainer volledig en volwaardig hebt meegedraaid tijdens een BMR®-Lifemasterweek van Vilna.nl. 

Level 4: Lifemaster-BMR®-expert

In deze module ga je jezelf nog meer verdiepen en specialiseren en je maakt een vertaalslag naar jouw praktijk.

Lestijden:

Deze module bestaat uit 4 blokken van 2 lesmomenten en een examenopdracht. Totale studiebelasting is ca. 10 uur per week, incl. het begeleiden van mensen met een hulpvraag binnen jouw specialisatie.
Eén blok bestaat uit 2 lesdagen van 09.30 – ca. 16.30 uur

Daarnaast lever je een scriptie (een verslag van een door jou gekozen specialisatie en van de sessies met de oefencliënten) in.

Je mag in totaal 1 lesdag missen.
In uitzonderlijke gevallen kan gekeken worden om een les in te halen op een ander moment in een andere groep.

Studieprogramma Module 4

Blok 1: Vertaalslag naar eigen praktijk 
Je specialiseert je op een specifiek gebied (bijv. burn-out, depressie, fysieke klachten, jongeren enz). Je leest over dit onderwerp minimaal 2 boeken een 1 wetenschappelijk artikel. Over die specialisatie maak je een verslag en een presentatie. In het verslag geef je aan wat je specialisatie is, hoe de algemeen geldende aanpak tot nu toe is en hoe jij de BMR®-methode daarvoor gaat inzetten ter optimalisatie. Tijdens deze module pas je dat toe bij oefencliënten die in die doelgroep passen en de verslagen met de resultaten daarvan zet je ook in je verslag.

Blok 2 & 3: Marketing en Profilering
Je leert de belangrijkste aspecten over hoe jij je eigen praktijk/bedrijf kunt neerzetten en profileren zodat jij in staat bent:
* Om een gezond bedrijf op te zetten en een bestaand bedrijf te laten groeien
* Om een eigen praktijk voor BMR®-coaching op te zetten en uit te bouwen
* Om zelfstandig cliënten te verwerven
* Om prioriteiten en doelen te stellen en deze te realiseren
* Om jezelf krachtig te presenteren, zowel on- als offline

Blok 4: Presentatie & specialisatie
Je geeft een presentatie van jouw specialisatie als BMR®-expert en je levert jouw scriptie in. Dat is tevens het examen.

Wat je verder dient te weten:

 •  Na de opleiding zijn er verplichte nascholingsdagen. Hiervan dien je er minimaal 2 per jaar te volgen. Daarin vindt vooral verdieping, casuïstiek en verbreding plaats.
 • In  de constructie dat je als BMR®-expert onder licentie aan de slag gaat dienen wij de kwaliteit te waarborgen. Om jouw licentie te behouden dien je minimaal 2 jaar te assisteren bij 1 Reset Retraite weekend en 1 Lifemasterweek per jaar.
  Die uren investeer jij als licentienemer in je eigen ontwikkeling.
  Het voordeel is dat je op die manier ook zelf weer deelneemt aan de events.
 • Wanneer je onder licentie van Vilna.nl aan de slag gaat met de cliënten van Vilna.nl, dan factureer je als licentienemer (BMR®-professional) aan Vilna.nl.
  Je dient dan te staan ingeschreven bij de KvK. Er geldt een standaard tarief wat je kunt factureren.

Is dit programma wat voor jou?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die betrokken is en passie voelt om mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Deze methodiek kun je zowel in je privé- als in je professionele omgeving inzetten. Wat onze deelnemers gemeen hebben is pro-activiteit, affiniteit met gezondheid, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Vooropleiding is niet nodig. Deelnemers zijn bijvoorbeeld: Onderwijzers, P&O medewerkers, HR adviseurs, fysiotherapeuten, lichaamswerkers, consultants, managers, (bedrijf)scoaches en iedereen die vanuit intrinsieke motivatie zich wil ontwikkelen om anderen te begeleiden het beste uit zichzelf te halen. Tijdens de opleiding werk je ook aan je eigen goei! Onze deelnemers beschikken over gezond verstand en goede motivatie!

Investering

Level 1, 2 of 3b (BMR®-practitioner/BMR®-Master of BMR®-trainer):
Dit zijn steeds modules van 7 dagen aaneengesloten in een prachtige groepsaccomodatie in Lochem. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus, maaltijden en verblijf.
Op basis van een gedeelde kamer is dat €3265,- per module van 7 dagen.
Kies je voor een verblijf in een privé-kamer, dan komt de investering op €3950,- per module van 7 aaneengesloten dagen.

Data te vinden op de Live agenda.

Level 3a en 4 (BMR®-professional en BMR®-expert:
Deze levels bestaan uit 4 modules van 2 aaneengesloten dagenvan 10-16 uur  (vrij- en zaterdagen) zonder overnachtingen in het Health Care Centre Corpus Mens, Breitnerlaan 243 in Den Haag. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus en maaltijde: €2495,-


Data te vinden op de Live agenda.

Indien je meerdere levels wilt volgen en je in 1 keer inschrijft zijn er aantrekkelijke kortingen:

Levels 1, 2 en 3a – Privé-kamer:
Na deze 3 levels mag jij jezelf BMR®-professional noemen en kun je mensen in 1-op-1 sessies snel en makkelijk begeleiding in het worden van de beste versie van zichzelf. De investering voor level 1 t/m 3a is: €9.750,- i.p.v. €10.395,- op basis van een verblijf in een privé-kamer bij de aaneengesloten periodes.

Levels 1, 2 en 3a – Gedeelde kamer:
Na deze 3 levels mag jij jezelf BMR®-professional noemen en kun je mensen in 1-op-1 sessies snel en makkelijk begeleiding in het worden van de beste versie van zichzelf. De investering voor level 1 t/m 3a is: €8.500,- euro i.p.v. € 9.025,-een gedeelde kamer  bij de aangesloten periodes. 

Levels 1, 2 en 3b – Privé-kamer:
Na deze levels ben jij BMR®-trainer en kun je (co)-trainen bij BMR®-events/seminars, workshops geven en BMR®- Lifemasterdagen verzorgen. De investering voor level 1 t/m 3b is: €11.250,- euro i.p.v. € 11.850,- op basis van een privé-kamer.

Level 1, 2 en 3b  – Gedeelde kamer:
Na deze levels ben jij BMR®-trainer en kun je (co)-trainen bij BMR®-events/seminars, workshops geven en BMR®- Lifemasterdagen verzorgen. De investering voor level 1 t/m 3b is: €9.250,- i.p.v. €9.795,- op basis van een gedeelde kamer.

Levels 1, 2, 3a en 4 – Privé kamer:
Na deze levels ben jij BMR®-expert en kun jij al jouw cliënten snel en makkelijk middels de BMR®-methode in 1-op-1-sessies begeleiden naar het gewenste resultaat.
De investering voor level 1, 2, 3a en 4 is: €11.999,- i.p.v. €12.890,- op basis van een verblijf in een privé-kamer bij de aaneengesloten periodes

Levels 1, 2, 3a en 4 – Gedeelde kamer:
Na deze levels ben jij BMR®-expert en kun jij al jouw cliënten snel en makkelijk middels de BMR®-methode in 1-op-1-sessies begeleiden naar het gewenste resultaat.
De investering voor level 1, 2, 3a en 4 is: €10.750,- 
 i.p.v. €11.520– op basis van een gedeelde kamer bij de aaneengesloten periodes.

Level 1, 2, 3b en 4 – Privé-kamer:
Na dit traject ben je een expert in het uitdragen en geven van BMR®-trainingen. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus, maaltijden en verblijf op basis van een privé- kamer bij de aaneengesloten dagen
De investering is: €13.550,- i.p.v. €14.345,-. 

Level 1, 2, 3b en 4 – gedeelde kamer:
Na dit traject ben je een expert in het uitdragen en geven van BMR®-trainingen. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus, maaltijden en verblijf op basis van een gedeelde kamer bij de aaneengesloten dagen. 
De investering is: €11.450,- euro i.p.v. € 12.290,-. 

Levels 1, 2, 3a en 3b – Privé-kamer:
Na dit traject beheers jij de BMR®-methode en kun jij jouw cliënten snel en efficiënt begeleiden /helen zowel als professional én als trainer. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus, maaltijden en verblijf op basis van een privé-kamer bij de aaneengesloten dagen.
De investering voor level 1, 2, 3a en 3b is: €13.550,- i.p.v. €14.345,-. 

Levels 1, 2, 3a en 3b – Gedeelde kamer:
Na dit traject beheers jij de BMR®-methode en kun jij jouw cliënten snel en efficiënt begeleiden /helen zowel als professional én als trainer. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus, maaltijden en verblijf op basis van een gedeelde kamer bij de aaneengesloten dagen.
De investering voor level 1, 2, 3a en 3b is: €11.450,- euro i.p.v. 
€ 12.290,-. 

Levels 1,2,3a,3b en 4:
Door het gehele traject te volgen ben jij een volledig BMR®-Lifemaster-Expert. Je kunt cliënten 1 op 1 begeleiden naar het gewenste resultaat én als BMR®-trainer de deelnemers inspireren het beste uit zichzelf te halen!
De investering is: €15.840,- euro i.p.v. €16.840,-. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus, maaltijden en verblijf op basis van een privé-kamer bij de aaneengesloten dagen. 

Levels 1,2,3a,3b en 4:
Door het gehele traject te volgen ben jij een volledig BMR®-Lifemaster-Expert. Je kunt cliënten 1 op 1 begeleiden naar het gewenste resultaat én als BMR®-trainer de deelnemers inspireren het beste uit zichzelf te halen! 
De investering is: €14.555,- euro i.p.v. €15.555,-. Inclusief geaccrediteerd certificaat, syllabus, maaltijden en verblijf op basis van een gedeelde kamer bij de aaneengesloten dagen.

Locatie:
Module 1, 2 en 4 vinden plaats op de prachtige groepslocatie: Villa Schoolthof.
Module 3 vindt plaats in het pand van MKPC in landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77A, te Den Haag.

Zij gingen jouw voor

Vilna draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches